posts

Utan Gemensam el i bostadsrättsföreningen kan solelen bara nyttjas till föreningens fastighetssel – till hissar, belysning i trapphus, tvättstugor och så vidare. Sannolikt kommer därför den nya solcellsanläggningen då producera ett överskott av el. Det är el som måste säljas tillbaka till elleverantören till ett lågt pris, för att sedan köpas tillbaka av föreningen till ett betydligt högre pris.

Vi påminner om följande webbinarium den 23 februari kl 09.00

ANMÄL DIG HÄR TILL WEBBINARIET

Allt fler bostadsrättsföreningar står inför att installera solcellsanläggningar. Det är såklart goda nyheter. Men visste ni att solelen bara kan nyttjas av de boende om föreningen också har Gemensam el?
Delta i vårt webbinarium den 23 februari så berättar vi hur det hänger ihop.

Utan Gemensam el kan solelen bara nyttjas till föreningens fastighetssel – till hissar, belysning i trapphus, tvättstugor och så vidare. Sannolikt kommer därför den nya solcellsanläggningen då producera ett överskott av el. Det är el som måste säljas tillbaka till elleverantören till ett lågt pris, för att sedan köpas tillbaka av föreningen till ett betydligt högre pris.

Med Gemensam el ersätts alla privata elabonnemang i föreningen med ett gemensamt abonnemang som föreningen står för. Alla delar på fastighetens elabonnamang och faktureras för sin faktiska förbrukning. Bara då blir det tekniskt möjligt för de boende i föreningen att också dra nytta av den egenproducerade solelen. Föreningen slipper sälja den el som den egna anläggningen producerat.

Med Gemensam El kan brf:en halvera återbetalningstiden för en solcellsanläggning. Därför hör Gemensam El och solel ihop i en bostadsrättsförening.

Webbinariet arrangeras den 23 februari kl 09.00. Maximalt antal deltagare är 250 st, först till kvarn gäller. Förra seminariet blev fullbokat så anmäl dig så snart som möjligt för att få en garanterad plats.

Webbinariet spelas in och distribueras till alla anmälda. Det finns på webbinariet möjlighet att ställa frågor till våra experter.

Webbinariet arrangeras av Infometric och El av Sol. 

ANMÄL DIG HÄR

Vill du få en uppfattning om vad vi kommer prata om och varför det är intressant för er? Titta på vår nya video om solel och Gemensam el. På webbinariet berättar vi mer.