Att mäta temperaturen i lägenheter är lönsamt, energieffektivt och hållbart

Upptäck avvikande temperaturer. Infometric hjälper er.

I en fastighet är spannet när det gäller medeltemperaturen ofta ganska stort, vissa lägenheter har för varmt och andra för kallt. Det skiljer därmed mycket mellan högsta och lägsta värde. Genom att mäta temperaturen i lägenheterna kan oftast medeltemperaturen sänkas. En förutsättning för det är en injustering av radiatorsystemet så att värmetillförseln optimeras. Det resulterar vanligen i att värmekostnaderna kan sänkas med 5–10 procent.

En annan fördel med temperaturmätning är att förvaltaren eller styrelsen i en brf faktiskt vet vilken temperaturen är i lägenheterna och om man uppfyller utlovad inomhustemperatur. Genom att mäta temperaturen behöver inte en tekniker åka ut och mäta i lägenheterna.

3d visualisering.240508.highres

Vi erbjuder 3D-visualisering av temperaturen i fastigheten

Infometric erbjuder nu sina kunder en lösning med 3D-visualisering av temperaturen i fastigheten. Med en 3D-bild ges en översiktlig bild av hur temperaturen fördelar sig mellan de olika lägenheterna i huset. Är det för kallt i norra änden? För varmt i södra delen? 3D-bilden ger ett snabbt svar, där temperaturen illustre­ras i en färgskala från kallt blått till varmt rött.

Ojämn fördelning av temperaturen i lägenheterna beror oftast på att värmesystemet inte är injusterat. Genom att trimma in systemet och skicka ut olika mycket värme i värmestammarna kan temperaturen fördelas jämnare. Det ökar komforten för de boende och sparar pengar för fastighetsägaren.

Kontakta oss om du vill veta mer om hur 3D-visualisering kan hjälpa just er:
marknad@infometric.se
08-594 775 44

Fördelar med Infometrics temperaturmätning:

Smidigt att se och visualisera temperaturer på webben

Temperaturgivare i varje eller i ett antal utvalda lägenheter underlättar för förvaltning vid frågor från boende. Som funktion i vår webbtjänst Panorama kan man se temperaturerna samlade eller var för sig och möjliggöra analys.

Integrera med DUC & styrsystem

Vi kan koppla värdena till undercentralen samt styrentreprenad som arbetar med energioptimering och exempelvis prognosstyrning för att skapa ett bättre inomhusklimat för boende.

Prata temperaturmätning med oss på Infometric. Vi är experter på klimat och mätning.

Tre personer värmer sina fötter på ett element

Läs mer om våra tjänster

Foto från en balkong med staden i bakgrunden

Fastighetsägare

Höj värdet på fastigheten

Få koll på energianvändningen och upptäck avvikande temperaturer. Fördela kostnader rättvist, baserat på förbrukning och koppla energidata till andra system. Vardagen blir bekymmersfri för förvaltare och fastighetsägare.

En bostadshus med en balkong

Kommunala fastighetsägare

Mät vattenförbrukning i lägenheterna

Att individuellt mäta och debitera (IMD) för varmvatten i flerbostadshus minskar förbrukningen med närmare 30 procent, visar en ny forskningsrapport. För varje krona som investeras i IMD sparas 100 liter vatten, samtidigt som koldioxidutsläppen minskar.

En läsplatta som visar en bild på ett Smart home energy program

Energiexpert

Få koll på energianvändningen

Vi kan bland annat hjälpa till med energiuppföljning av fastighet, debitering- eller temperaturmätning i lägenhet och lokal och kollektivuppbrytning till Gemensam el. Vi erbjuder teknisk expertis kring kvalitetssäkrade mätare.