30 juni 2021

posts

Henrik Nygård tillträder som ny marknads- och kommunikationschef på Infometric, marknadsledande leverantör av individuell energimätning och debitering (IMD). Företaget har redan hjälpt boende i fler än 150 000 lägenheter att spara mer än 200 miljoner kronor i lägre elkostnader.

Infometric, marknadsledande leverantör av individuell energimätning och debitering (IMD), rekryterar Henrik Nygård som ny marknads- och kommunikationschef. Han har bland annat arbetat tolv år på Installatörsföretagen och dåvarande EIO som kommunikationschef och chefredaktör för branschtidningen Elinstallatören. Där arbetade han med branschens stora elteknikföretag som Bravida, Caverion, Eitech, Instalco och Assemblin.

Infometric har en ledande roll i Sverige när det gäller IMD, Individull energimätning och debitering, med drygt 1 500 bostadsrättsföreningar som kunder. Uppdraget för den nya marknadschefen blir att flytta fram Infometrics positioner ytterligare, inte minst i sken att allt fler bostadsrättsföreningen installerar solpaneler och laddplatser för elbilar. För BRF:er som står inför att installera solceller är företagets tjänst Gemensam El en nödvändighet. Och vid utbyggnad av laddstolpar är det en stor fördel att kunna erbjuda individuell mätning och debitering. Det gör att Infometric har en nyckelroll i Sveriges gröna energiomställning.

Henrik Nygård ska bland annat ansvara för Infometrics digitala närvaro, marknadsaktiviteter samt kund- och marknadsundersökningar och han ingår även i företagets ledningsgrupp.
– Det är med stor glädje som vi välkomnar en så kompetent och erfaren marknads- och kommunikationschef som Henrik i Infometrics team. Med Henriks förmåga kan vi bli ännu tydligare på marknaden i att föra fram vårt budskap till både befintliga och nya kunder, säger Infometrics vd Olle Tjälldin.

Henrik Nygård har en gedigen erfarenhet av energi- och elinstallationsbranschen. De senaste åren har han varit vd för och delägare i en kommunikationsbyrå med kunder inom bland annat bygg-, installations- och energibranscherna.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Infometric, ett mycket välskött och respekterat företag med ett växande antal kunder, som befinner sig mitt i den gröna energiomställningen. Solceller, laddinfrastruktur och Sveriges effektbrist gör också Infometrics tjänster allt mer intressanta, säger Henrik Nygård.

Förutom tiden på Installatörsföretagen och EIO har Henrik Nygård tidigare bland annat arbetat som redaktionschef för Ericssons globala personaltidning Kontakten. Han också varit nyhetsjournalist i många år, bland annat på Dagens Nyheter, Tidningarnas Telegrambyrå, Metro, Östagöta-Correspondenten och Hallandsposten.
Han tillträder den nya tjänsten på Infometric den 16 augusti.

Infometric har mer 20 års erfarenhet av energimätning och är en stabil partner till både fastighetsägare och elbolag samt deras partners. Under våren nådde företaget den historiska milstolpen en miljard insamlade mätvärden.
Infometric har redan sett till att boende i drygt 150 000 lägenheter sparat mer än 200 miljoner kronor i lägre elkostnader. Detta genom tjänsten Gemensam El, där samtliga privata elabonnemang sägs upp och ersätts av ett fastighetabonnemang som föreningen står för.