Boende i lägenheter kan följa sin förbrukning av el och vatten

Med den populära tjänsten Gemensam El hjälper Infometric boende i bostadsrättsföreningar att spara pengar och samtidigt göra en insats för elnäten och miljön.

Med webbtjänsten Panorama Home kan boende skapa sig en medvetenhet om sitt eget förbrukningsmönster och sin egen konsumtion av vatten, el, temperatur eller värme, vilket de annars endast kan se genom beloppet på sin faktura. De kan följa sin förbrukning i en app eller i en dator.

Den som har en mycket hög förbrukning av exempelvis el eller varmvatten blir varse om det och kan göra någonting åt det. Det är enkelt att förstå sitt förbruknings- beteende och trender genom visualiseringar och översiktsdiagram.

Om man som lägenhetsinnehavare exempelvis byter kyl eller fläkt kan man se hur denna påverkar kostnaden totalt.

En läsplatta som visar statistik

Enkelt att använda Panorama

Du loggar in på Panorama på webben, i dator, läsplatta eller mobil. Där går det sedan att följa sin förbrukning dag för dag och även jämföra sig med grannarna och deras förbrukning. Den genomsnittliga förbrukningen i brf:en presenteras också i Panorama.

Genom Panorama går det också att göra visualiseringar och jämförelser av fastigheter eller boende, enskilda mätare och mätarställningar samt många fler funktioner. Resultaten kan presenteras i form av Excel, PDF eller direkt på webben.

Panorama kan även användas av styrelsen för att göra e-postutskick till boende.

Läs mer om våra tjänster

En installatör som monterar solpaneler en solig dag

Panorama – webbportal

Få insikt om er förbrukning

Med Panorama Home kan lägenhetsinnehavarna skapa sig en medvetenhet om sitt eget förbrukningsmönster och se sin egen konsumtion av el, vatten, temperatur och värme, vilket de annars endast kan se genom beloppet på sin faktura.

Läs mer
En svart elbil som laddar

Laddstolpar

Smart debitering och tidstariffer

Vi på Infometric erbjuder ett smart system för att mäta och debitera förbrukningen i laddstolpar i en bostadsrättsförening.

Läs mer
Ett barn leker med sin mamma på en innergård

Gemensam El

Bra för plånboken och klimatet

Med Gemensam el hjälper Infometric brf:er att spara pengar genom att dela på ett abonnemang, men betala för faktisk förbrukning utifrån föreningens egna mätare.

Läs mer