posts

Med Infometrics tjänst Gemensam El kan bostadsrättsföreningen dela på ett gemensamt elabonnemang, istället för att varje lägenhet har ett individuellt abonnemang. Resultatet blir att de boende slipper sina fasta elavgifter till nätägaren och att de sparar upp till 1 800 kr per lägenhet och år.

Med vinterkylan den senaste tiden har elpriserna, som hittills varit rekordlåga under vintern, skjutit i höjden rejält. I januari var priserna på den nordiska elbörsen Nord Pool dubbelt så höga (49,1 öre) som samma månad förra året. Den 1 januari höjde också Svenska Kraftnät sina avgifter, vilket ytterligare bidragit till de höga elpriser vi sett den senaste tiden.

För många elabonnenter kommer det att bli en chockartad upplevelse att få fakturorna för el för januari och februari, särskilt när de ser att nätkostnaderna utgör en så stor del av den totala kostnaden.

Det här aktualiserar Infometrics allt mer populära och uppskattade tjänst Gemensam El. Genom den kan en bostadsrättsförening dela på ett gemensamt elabonnemang, istället för att varje lägenhet har ett individuellt abonnemang. Resultatet blir att de boende slipper avgifterna till nätägaren och att de sparar upp till 1 800 kr per lägenhet och år. Abonnemangsmodellen lönar sig från första dagen. Det har flera hundra bostadsrättföreningar redan upptäckt.

Här kan du titta på en video om hur Gemensam El fungerar:

 

När det gäller Gemensam El så samarbetar Infometric sedan en tid tillbaka med Sveriges grönaste elbolag, Nordic Green Energy. De är det första elhandelsföretaget i Sverige som erbjuder el endast från förnybara energikällor och har levererat grön el till nöjda kunder i mer än 20 år. Tillsammans går Nordic Green Energy och Infometric i slutet av februari ut med en annons i tidskriften Allt om bostadsrätt, som riktar sig till styrelserna i cirka 6 000 bostadsrättsföreningar.

Kontakta oss på Infometric om du vill veta mer om Gemensam El:
marknad@infometric.se
Är du intresserad av Nordic Green Energy som elleverantör, kontakta key account manager Mats Bengtsson:
mats.bengtsson@nordicgreen.se