4 april 2023

 

 

Infometric och Ikano Bostad har tecknat ett ramavtal om energimätning som omfattar mätning av el, vatten och värme och leverans av mätare i nyproducerade bostäder. Ikano Bostad är en av Sveriges största bostadsutvecklare med omkring 1 700 bostäder i produktion.

Infometric är komplett tjänsteleverantör av energimätning och IMD (Individuell Mätning och Debitering) av el, vatten, värme och temperatur i lägenheter. Företaget har i dagsläget 400 000 uppkopplade mätare som varje dygn levererar mätvärden till den egenutvecklade mjukvaruplattformen Infosam.
Infosam hanterar insamling, konfiguration, export och integration av mätdata. Plattformen är kompatibel med marknadens samtliga debiteringssystem och med de flesta laddboxar.
– Vi är mycket stolta över att Ikano Bostad har gett Infometric förtroendet som samarbetspartner rörande energimätning. I en tid med växande el- och energikostnader samt en ökad medvetenhet kring detta har mätning blivit allt viktigare, säger Infometrics vd Olle Tjälldin och fortsätter:
– Vi har stor respekt för Ikano Bostads höga krav och mål kring hållbarhet i både nyproduktion och deras befintliga bestånd och ser framemot ett givande samarbete framöver.

Infometric är marknadsledande i Sverige när det gäller energimätning i bostäder och har sedan starten 1995 samlat in mer än en miljard mätvärden. Infometric är experter på att mäta och spara energi och att hjälpa sina kunder att hushålla med våra gemensamma resurser. Vi erbjuder moderna tekniska lösningar och hållbara energilösningar som lönar sig – för både plånboken och klimatet. 

För mer information, kontakta

Olle Tjälldin, vd Infometric
070-746 80 28
olle.tjalldin@infometric.se