posts

Infometric är en ledande och grön leverantör som befinner sig mitt i den intensiva energiomställningen. Vi är experter på att mäta och spara energi och att hjälpa våra kunder att hushålla med våra gemensamma resurser. Vi erbjuder moderna tekniska lösningar och hållbara energilösningar som lönar sig – för både plånboken och klimatet.
Genom åren har vi har hjälpt tusentals fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att sänka sina energikostnader med hundratals miljoner kronor. Vi mäter el, varm- och kallvatten och temperatur i fastigheter och i boendes lägenheter. I våra mätsystem ingår också ofta solcellsanläggningar och laddboxar till elbilar. Sedan starten 1995 har vi samlat in över en miljard mätvärden. Nu växlar vi upp med ambitionen att under de närmaste åren bli en ännu större aktör inom den gröna energiomställningen. Vårt huvudkontor är placerat i Sollentuna och vi är omkring 40 anställda.

Vi söker en redovisningsansvarig eftersom vår befintliga redovisningsansvariga slutar hos oss för att flytta till Australien.

Här följer en beskrivning av tjänsten samt de kompetenser och erfarenheter vi söker hos vår nya redovisningsansvariga.

Vad ska du göra?

Dina ansvarsområden består bland annat av:

  • Löpande bokföring/redovisning och avstämningar i bolag/projekt
  • Bokslutsarbete i form av månads-, kvartals- och årsbokslut samt att upprätta årsredovisning och inkomstdeklaration, med analys och kommentarer på utfall
  • Löpande moms- och skatteredovisning
  • Handleda kollegor på ekonomiavdelningen i löpande bokföring/redovisning, avstämningar och bokslut
  • Kvalitetssäkra kollegors arbete
  • Leverera och borga för egna och kollegors leveranser enligt bolagets och externa intressenters tidsplaner
  • Har löpande kontakter internt och med kunder, revisorer, bank och myndigheter
  • Utveckla och optimera processer och rutiner
  • Förekommande ad hoc-uppgifter.

Det är meriterande att du arbetat med budget och prognos, men även med löner. Meriterande är också att du är/har varit systemanvändare av Hantverksdata/Entré.

Vem är du?

Du är yrkeshögskole-, högskole- eller universitetsutbildad, eller har liknande utbildning och/eller erfarenhet. Vi ser att du har minst sju års erfarenhet av redovisningsarbete på ekonomiavdelning eller liknande. Du har väl utvecklade kunskaper om gällande regelverk inom bokföring, moms och skatt. Därtill väl utvecklade kunskaper vad gäller arbetsmetoder och system samt övriga verktyg som tillämpas på en ekonomiavdelning.

Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och är ansvarstagande med fokus på att organisera, strukturera och utföra arbetsuppgifter. Du ska vara van att möta deadlines.

Vidare ser vi att du är noggrann, flexibel och proaktiv. För att passa in i vår kultur ser vi att du är lyhörd, ödmjuk, prestigelöshet och har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med kollegor och med kund samt ser vikten av att bidra till ett bra teamarbete.

Du rapporterar till CFO precis som resterande del av ekonomiteamet som består av totalt 4 personer.

Vi hanterar ansökningar löpande. 
Skicka ansökan till: rekrytering@infometric.se