Infometrics API – en mångsidig möjliggörare

Med Infometrics API kan insamlade av mätvärden utnyttjas till sin fulla potential. De värden som hämtas via vårt API kan användas i många andra syften än till debitering, till exempel boendeappar, styrsystem eller mjukvara till energiuppföljning.

Den här typen av integrationer kräver att man på ett enkelt och momentant sätt kan hämta sina mätvärden utan att behöva en debiteringsanpassad fil. Just det möjliggör Infometrics API.

Ett API fungerar som en bro mellan exempelvis två IT-system och är ett kontrollerat sätt att överföra information på. Infometric har utvecklat ett API för att våra kunder ska kunna hämta sina mätvärden från Infometrics plattform Panorama. Därmed möjliggörs integration av värden i olika fastighetsnära IT-system. Den typen av integration är ett viktigt krav från många av Infometrics kunder.

Många förvaltare, fastighetsägare och bostadsutvecklare använder mätdatabaser för att få full kontroll av mätdata. Med Infometrics API möjliggör man för en enklare överföring av data. Ett API öppnar upp för en integration av olika applikationer.

En rad olika aktörer använder Infometrics API i sin dagliga verksamhet. Infometrics mål är alltid att göra det så enkelt som möjlighet för kunder och deras IT-partners.

Infometrics API bygger på en öppen standard, vilket gör att det är lätt implementerat och framtidsäkert. Mer information om API:et finns på hemsidan api.infometric.se. Där finns fullständiga specifikationer och möjligheter att testa det.

Teknisk information om Infometrics API hittar du här. 
För mer information, kontakta Infometrics utvecklingsavdelning.

infometric API

Så fungerar ett API

Ett API består av byggstenar, så kallade endpoints, som tillsammans gör det möjligt att skapa precisa, effektiva och komplexa lösningar som möter ett specifikt behov. Ett API kan enkelt beskrivas som en bro mellan två eller flera program, system eller applikationer. Tack vare API:et kan dessa prata med varandra. Ofta beskrivs det därför som en mellanhand, en översättare som hjälper två parter, som inte pratar samma språk, att ändå kommunicera.

Med hjälp av API kan du exempelvis

– Överföra information automatiskt och därmed slippa manuell handpåläggning och den ökande risken för fel som det ofta innebär.
– Förbättra den digitala användarupplevelsen genom att sömlöst kunna paketera information från olika ställen på ett smidigt och effektivt sätt.

Läs mer om våra tjänster

Gemensaml El

Bostadsrättsförening

Spara pengar genom Gemensam el

Infometrics populära tjänst Gemensam El hjälper bostadsrättsföreningar att spara stora summor pengar varje år. Vi har redan sett till att fler än 2 000 bostadsrättsföreningar med över 150 000 lägenheter sparat mer än 200 miljoner kronor.

Läs mer
En man som öppnar en ugn i ett kök

Lägenhetsinnehavare

Se förbrukning av el, vatten eller värme

Med webbtjänsten Panorama Home kan boende skapa sig en medvetenhet om sitt eget förbrukningsmönster och sin egen konsumtion av vatten, el, temperatur eller värme, vilket de annars endast kan se genom beloppet på sin faktura.

Läs mer
Flera lastbilar i olika storlekar som står på rad

Fastighetsförvaltare

Vardagen blir bekymmersfri

Infometrics tekniska driftteam ser till att tjänsten löper bekymmers- och administrationsfritt för förvaltning och fastighetsägare. Vi integrerar mätdata samt erbjuder statusrapporter och uppdateringar.

Läs mer