IMD Vatten2024-05-24T16:10:08+02:00

Att mäta och spara på vatten är lönsamt för både plånboken och miljön

Gör som så många andra föreningar, välj IMD vatten från Infometric. Att individuellt mäta och debitera för varmvatten är bra både för miljön och plånboken. Och de boende kan följa sin förbrukning och sina besparingar genom Infometrics webbportal Panorama.

Med kraftigt stigande kostnader för fjärrvärme blir det alltmer lönsamt med IMD vatten, alltså individuell mätning och debitering av varmvatten. Det är en mycket kostnadseffektiv energieffektivisering.

Fjärrvärmepriserna har höjts kraftigt och med tanke på att elpriserna också stigit rejält över tid så ökar kostnaderna även för de brf:er som själva värmer upp sitt varmvatten.

Att varmvattnet nu blir så mycket dyrare gör att det är högaktuellt med IMD vatten. Det är idag en obligatorisk energiåtgärd vid nybyggnation och stamrenoveringar. För befintliga fastigheter finns ännu inget krav på IMD vatten, men däremot finns alltså mycket att vinna på att installera det.

Att boende får betala för sin faktiska förbrukning är en rättvisefaktor som uppskattas av de flesta. Ingen vill ju betala för att grannen slösar med varmvatten. Dessutom brukar förbrukningen av varmvatten minska med upp mot 30 procent när individuell mätning och debitering införs. Det är bra både för miljön och den egna plånboken.

Varje krona som investeras i IMD sparar 100 liter vatten

Att införa IMD är alltså ett kostnadseffektivt instrument för att reducera förbrukningen av vatten och energi. Faktum är att varje krona som investeras i IMD resulterar i besparing på 100 liter vatten. Utöver det så tillkommer också sänkta koldioxidutsläpp till följd av minskad energiåtgång för uppvärmning av vattnet.

Särskilt effektivt är IMD för att minska förbrukningen hos ”storförbrukarna”, de som gör av mest varmvatten och annars ”åker snålskjuts” om förbrukningen varmvatten är inkluderad i avgiften eller hyran.

På Infometric är miljö och hållbarhet något som genomsyrar allt vi gör, varje dag. Det omfattar hela kedjan i vår verksamhet, från kontakten med våra leverantörer till medarbetare och kunder. Vi anser att våra leverantörer ska ta samma ansvar för miljö och hållbarhet som vi gör.

Vi är fast beslutna att hjälpa våra kunder att minska sin energianvändning och minimera klimatpåverkan. Det är en åtagande som vi är stolta över och som vi fortsätter att utveckla varje dag.

Aktuellt

Läs mer nyheter

Läs mer om våra tjänster

Flera lastbilar i olika storlekar som står på rad

Fastighetsförvaltare

Vardagen blir bekymmersfri

Infometrics tekniska driftteam ser till att tjänsten löper bekymmers- och administrationsfritt för förvaltning och fastighetsägare. Vi integrerar mätdata samt erbjuder statusrapporter och uppdateringar.

Läs mer
Gemensaml El

Bostadsrättsförening

Spara pengar genom Gemensam el

Infometrics populära tjänst Gemensam El hjälper bostadsrättsföreningar att spara stora summor pengar varje år. Vi har redan sett till att fler än 2 000 bostadsrättsföreningar med över 150 000 lägenheter sparat mer än 200 miljoner kronor.

Läs mer
En läsplatta som visar en bild på ett Smart home energy program

Energiexpert

Få koll på energianvändningen

Vi kan bland annat hjälpa till med energiuppföljning av fastighet, debitering- eller temperaturmätning i lägenhet och lokal och kollektivuppbrytning till Gemensam el. Vi erbjuder teknisk expertis kring kvalitetssäkrade mätare.

Läs mer
Go to Top