Vad roligt att du är intresserad av IMD! Det är nämligen vårt favoritämne och vi vågar påstå att vi efter flera decenniers arbete är experter på energimätning. Vi har exempelvis fler än 3 000 brf:er som kan vittna om det.

Vi mäter el, vatten, temperatur, värme och förbrukning i laddboxar.

Gemensam el

En av våra mest populära tjänster är Gemensam el. Genom att ta bort de privata elabonnemangen i brf:en och istället gemensamt köpa in elen via fastighetsabonnemanget sparar varje boende 1 500 – 2 500 kr per år. Infometric mäter elförbrukningen och skickar uppgifter till er förvaltare som debiterar de boende.
Det är en av de bästa investeringar en brf kan göra. I allmänhet betalar den sig på kortare tid än två år.

Vill du veta mer om Gemensam el

IMD vatten

IMD vatten blir också alltmer eftertraktat, i takt med att fjärrvärmepriserna stigit kraftigt. Att mäta vattenförbrukningen är både lönsamt och rättvist. Vem vill betala för att grannen slösar med vatten? Lönsamt blir det genom att förbrukningen i allmänhet går ner med 20 – 30 procent när man börja mäta och debitera individuellt.

Vill du veta mer om IMD vatten

Temperaturmätning

Att optimera värmesystemet i fastigheten kan ge ännu större besparingar. Dom första stegen här är att installera temperaturgivare i alla lägenheter och visualisera temperaturerna. Vi kan genom modeller i 3D eller 2D visa hur värmen fördelar sig i huset och om det är obalans mellan de olika värmestammarna. Att därefter finjustera radiatorsystemet och optimera värmetillförseln leder vanligen till besparingar på 5-10 av värmekostnaderna.

Vill du veta mer om temperaturmätning

Kontakta oss

Vill du att vi ska titta på hur ni med IMD kan spara pengar i just era fastigheter?
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er inom kort.