Slopa individuella elabonnemang och spara stora summor på Gemensam el

Föreningen delar helt enkelt på abonnemangskostnaden – en lönsam modell för de boende i en bostadsrättsförening i ett flerbostadshus.

Så tjänar ni på Gemensam el

Det finns många fördelar med att skaffa Gemensam el för er brf. Förutom vinsten med att dela på abonnemangskostnaden får ni en optimerad individuell energimätning.

Vi på Infometric analyserar mätresultaten för att era energikostnader ska bli så låga som möjligt.
Lönsamheten är bäst i flerbostadshus.

Tecknad bild för Gemensam el

Se filmen Gemensam el

Hur får vi ett gemensamt elavtal till vår brf?

Så här går processen till i fem steg:

Kostnadsfri besparingskalkyl

Vi tittar på de kostnader som ni har idag och tar fram en ekonomisk kalkyl som visar den potentiella besparing som just er brf kan göra vid en övergång till Gemensam el.
Kalkylen bygger på brf:er med flerbostadshus. När det gäller brf:er med rad- och parhus blir kalkylen oftast inte lika fördelaktig.

Platsbesök av installatör

Installatören tittar på rådande förutsättningar i fastigheten och gör en bedömning av arbetsinsats samt vilken teknisk lösning som lämpar sig bäst just hos er.

Leverans av anbud

Infometric sammanställer ett förslag och en kostnadskalkyl, med fem års funktionsgaranti.

Extrastämma hålls

Er brf har en stämma som röstar för Gemensam el. Vi på Infometric brukar normalt delta för att presentera besparingen och svara på frågor från medlemmarna.

Befintliga elmätare ersätts av undermätningssystem

Samtliga individuella elabonnemang sägs upp och ersätts av befintliga fastighetsabonnemang. De gamla mätarna plockas ned och ersätts av nya elmätare som läses av automatiskt av Infometric. Varje lägenhetsinnehavare mäts från och med nu individuellt och får sin elräkning på månadsavin.

Ladda ner produktblad för mer information.

Ladda ner produktblad

Kontakta oss

Intresserad av en lösning för gemensam el till just er bostadsrättsförening?

  Läs mer om våra tjänster

  Gemensaml El

  Bostadsrättsförening

  Spara pengar genom Gemensam el

  Infometrics populära tjänst Gemensam El hjälper bostadsrättsföreningar att spara stora summor pengar varje år. Vi har redan sett till att fler än 2 000 bostadsrättsföreningar med över 150 000 lägenheter sparat mer än 200 miljoner kronor.

  Läs mer

  Fastighetsägare

  Höj värdet på fastigheten

  Få koll på energianvändningen och upptäck avvikande temperaturer. Fördela kostnader rättvist, baserat på förbrukning och koppla energidata till andra system. Vardagen blir bekymmersfri för förvaltare och fastighetsägare.

  Läs mer

  Lägenhetsinnehavare

  Se förbrukning av el, vatten eller värme

  Med webbtjänsten Panorama Home kan boende skapa sig en medvetenhet om sitt eget förbrukningsmönster och sin egen konsumtion av vatten, el, temperatur eller värme, vilket de annars endast kan se genom beloppet på sin faktura.

  Läs mer