Gemensam el

Med gemensam el får ni som brf ett gemensamt elavtal – men en individuell energimätning. Ni delar helt enkelt på abonnemangskostnaden: en lönsam abonnemangsmodell för dig som bor i en bostadsrättsförening.

Kontakta oss och få reda på hur mycket ni kan spara för just er brf med ett gemensamt elabonnemang.

Vad innebär gemensamhetsel?

Det finns många fördelar med att skaffa gemensam el för er brf. Förutom att ni delar på en förmånlig abonnemangskostnad, får ni en optimerad individuell energimätning. Vi på Infometric analyserar mätresultaten för att just era energikostnader ska bli så rimliga som möjligt, utifrån era önskemål och förutsättningar.

Hur får vi ett gemensam elavtal till vår brf? 

Så här går processen till: 

Kostnadsfri besparingskalkyl

Vi tittar på de kostnader som ni har idag och tar fram en ekonomisk kalkyl som visar den potentiella besparing som just er brf kan göra vid en övergång till gemensam el.

Platsbesök av installatör

Installatören tittar på rådande förutsättningar i fastigheten och gör en bedömning av arbetsinsats samt vilken teknisk lösning som lämpar sig bäst just hos er.

Extrastämma hålls

Er brf har en stämma som röstar för gemensam el. Vi på Infometric brukar normalt delta för att presentera besparingen och svara på frågor från medlemmarna.

Befintliga elmätare ersätts av undermätningssystem

Samtliga individuella elabonnemang sägs upp och ersätts av befintliga fastighetsabonnemang. De gamla mätarna plockas ned och ersätts av nya elmätare som läses av automatiskt av Infometric, där varje lägenhetsinnehavare mäts individuellt och får sin elräkning på månadsavin.

Intresserad av en lösning för gemensam el till just er bostadsrättsförening?

Kontakta oss idag!

  • Fält markerade med * är tvingande.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.