Unik lösning för debitering av mätdata i laddboxar hos brf:er

Infometric presenterar en säker och enkel modell för fakturering av mätdata i laddboxar för brf:er, samfälligheter och förvaltare som använder Fortnox. Det möjliggörs genom att Infometric samlar in alla energivärden och sedan automatiskt överför dessa till Fortnox affärssystem. 

Infometric har utvecklat en helt ny och branschledande API-lösning som möjliggör för Fortnox-användare att debitera boende och hyresgäster för den laddning som sker i laddboxar. Förbrukningen läggs som debiteringsrader på befintliga fakturor till användarna. Lösningen kan även användas för att debitera för el, vatten och värme.

Integrationen har sedan länge varit ett önskemål hos många samfälligheter, brf:er och förvaltare. Med Fortnox kan de även använda automatisk reskontra och andra finesser och funktioner som Fortnox har. Det innebär att hanteringen och debiteringen av månadsavgiften samt debitering av energiförbrukning automatiseras och att det inte längre finns behov av manuell handpåläggning.

Fortnox är en företagsplattform med produkter inom bland annat redovisning, fakturering, finansiering och medarbetare. Kunderna får också tillgång till andra företagstjänster och till hundratals externa system genom partnersamarbeten. 

Fortnox grundades 2001 med huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholms huvudlista. 

För ytterligare information se www.fortnox.se

Kontakta vår avtalsavdelning för mer information

Kontaktpersoner är Hannah Oxell, Isabell Södervall och Petra Samuelsson.

avtal@infometric.se
08-594 775 45

Läs mer och kontakta Fortnox:
https://www.fortnox.se/paket

Läs mer om våra tjänster

Flera lastbilar i olika storlekar som står på rad

Fastighetsförvaltare

Vardagen blir bekymmersfri

Infometrics tekniska driftteam ser till att tjänsten löper bekymmers- och administrationsfritt för förvaltning och fastighetsägare. Vi integrerar mätdata samt erbjuder statusrapporter och uppdateringar.

Läs mer
Gemensaml El

Bostadsrättsförening

Spara pengar genom Gemensam el

Infometrics populära tjänst Gemensam El hjälper bostadsrättsföreningar att spara stora summor pengar varje år. Vi har redan sett till att fler än 2 000 bostadsrättsföreningar med över 150 000 lägenheter sparat mer än 200 miljoner kronor.

Läs mer
En läsplatta som visar en bild på ett Smart home energy program

Energiexpert

Få koll på energianvändningen

Vi kan bland annat hjälpa till med energiuppföljning av fastighet, debitering- eller temperaturmätning i lägenhet och lokal och kollektivuppbrytning till Gemensam el. Vi erbjuder teknisk expertis kring kvalitetssäkrade mätare.

Läs mer