Systemskifte

– uppgradera ditt mätsystem

Mätsystem utvecklas över tid

Infometric har levererat över 1 700 mätsystem sedan 1995. Både mätare och kommunikationstekniken har utvecklats över årens lopp och tävlat om att skapa det mest kostnadseffektiva och driftsstabila mätsystemet.

Mätsystem för individuell mätning och debitering (IMD) har en teknisk livslängd på omkring tio år, beroende på teknik och mätslag.

Infometric kan alltid erbjuda lösningar för systemskifte där ny teknik installeras som är framtidssäkrad. Ny teknik medför också nya möjligheter och synergier med till exempel laddboxar och smidig installation av temperaturgivare.

När man uppgraderar ett mätsystem till ny teknik har man ofta möjlighet att använda delar av infrastrukturen i fastigheten såsom kommunikationskabel och uppkoppling. Oavsett nuvarande leverantör kan vi erbjuda en lösning för er.

Det moderna mätsystemet

– En del av digitaliseringen
av fastigheter

Nya mätsystem av typ M-bus sätts in i nyproducerade fastigheter idag. Ett M-bus-system kan innehålla allt från volym, liter/h, temperaturer, energi, mätarställning etc. I nya mätsystem av denna typ använder vi som standard och om förutsättningarna tillåter mätning på timnivå. Detta skapar fler möjligheter med systemet t.ex. att använda så kallade Tidstariffer där man kan ha olika priser på kWh baserat på vilken tid som elen förbrukas. Priserna på just el varierar över dygnets timmar och att mäta och debitera baserat på när elen förbrukas leder till lägre energianvändning vid höglasttider och därmed en lägre kostnad för den boende och lägre totala kostnader för fastigheten.

  • Timavläsning
  • Säkrare drift då man i M-bus-system har direktkontakt med varje enskild mätare.
  • Ny garanti 5 år.
  • Bytet kan göras på samtliga mätare vid ett tillfälle eller delas upp sektionsvis.

 

För mer information, kontakta
Eftermarknadsteamet:
marknad@infometric.se

Vi hjälper dig!

Kontakta vårt säljteam för stöd i projektet.

  • Fält markerade med * är tvingande.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.