Serviceavtal 

Serviceavtal – Standardlösningen för
bostadsrättsföreningar

En bostadsrättsförening kan komplettera sin anläggning med ett serviceavtal som gör att styrelsen inte behöver anmäla fel. Istället tar Infometric över ansvaret för det. Utöver denna aktiva övervakning och stöd för felavhjälpning ingår bland annat fria tariffändringar och mycket mer.

 

Vanliga utmaningar för Brf med undermätning:

Problem 1:

Administration och lång hanteringstid från felrapport till åtgärd av styrelsen

Lång hanteringstid när styrelsen själv ansvarar för felavhjälpning när det uppstår problem med mätare eller mätningen. Styrelsen behöver kontrollera systemet genom statusrapporter. Det är vanligt att detta inte följs som följd av ett personberoende.

Problem 2:

Enskilda mätarärenden tenderar att hamna längst ner på dagordningen

Styrelsen har ofta mer akuta ärenden att hantera och mätsystemet prioriteras trots att avvikelser påpekas genom statusrapporter.

Problem 3:

Svårt att veta för styrelse exakt vad som behöver göras i enskilda fall

Det kan vara svårt för föreningen att tolka rapporten korrekt och själva analysera vilka fel som behöver åtgärdas omgående och vilka fel som kan vara temporära.

Styrelsemedlemmar kommer och går och kontroll av dessa rapporter glöms ofta bort vid dessa övergångar.

Fördelar Serviceavtal:

Fördel 1

Infometric minimerar administrationen

Med Serviceavtal behöver föreningen inte kontrollera statusrapporter eftersom Infometric kontinuerligt tar ansvar för det. Föreningens administration minskar väsentligt och föreningen försäkrar sig om att förbrukningsdata blir komplett till förvaltningen utan styrelsens inblandning.

Fördel 2

Högsta prioritet och proaktivitet

Med Serviceavtal hamnar föreningens mätsystem i vår aktiva övervakning och vid inträffat fel så genomför Infometric direkt felsökning och ombesörjer det fel som uppstått.

 

Fördel 3

Kompetenspartner

Infometric har sedan 1995 arbetat med mätsystem och med vårt team med supporttekniker och med drift av 300 000 mätpunkter är Infometric Sveriges största leverantör inom IMD.

Vi kan undermätning.

Vill du veta mer om serviceavtal?

Kontakta oss så berättar vi mer!

  • Fält markerade med * är tvingande.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.