Laddstolpar

Få förbrukningen från laddstolpar

på lägenhetsavin

 

Laddstolpar blir allt vanligare i takt med att antalet elbilar växer stadigt.

I villor står ägaren för installation av laddbox och elabonnemang, och lika naturligt finns möjligheten för bostadsrättsföreningar att låta hyresgäster av laddplatser betala för elbilens förbrukning.

 

Infometric fungerar som ett bollplank mellan bostadsrättsföreningen och installatören för att säkerställa att vi kan leverera debiteringsunderlag.

Vi är en Brf som funderar på att installera laddstolpar i vår förening. Hur ska vi tänka?

STEG 1

I ert anbudsunderlag bör det tydligt framgå att det skall vara M-Bus mätare i laddboxarna, alternativt laddboxar från Zaptec eller Easee där vi idag kan hantera mätinsamlingen och leverera debiteringsunderlag.

STEG 2

Laddboxleverantören eller installatören som ger er ett anbud på en totalentreprenad kontaktar Infometric så att vi kan säkerställa att anbudet uppfyller det som krävs för att vi ska kunna leverera debiteringsunderlag.

STEG 3

Efter det att laddboxarna installerats kan driftsättning och eventuell kommunikationsutrustning beställas via Infometrics kundportal. Detta görs av beställaren (bostadsrättsföreningen).

För beställning av driftsättning och/eller kommunikationsutrustning, klicka på länken nedan.

Till kundportalen

Dynamisk laddning med Zaptecs laddbox

 

Vi är stolta att kunna presentera dynamisk laddning med Zaptec. Detta innebär att olika personer kan ladda sin el/plug in hybrid på samma laddplats och fortfarande få just den förbrukningen på sin hyresavi. Denna laddbox ingår i Infometrics sortiment och säljs direkt till installatör.

Vill du veta mer? Kontakta oss nedan.

  • Fält markerade med * är tvingande.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.