Fastighetsägare höjer värdet på fastigheten med bättre energi­effektivitet

Få koll på energianvändningen

Vi hjälper fastighetsägare med energieffektivisering och med åtgärder som höjer fastighetsvärdet. Vi förenklar hanteringen av IMD, exempelvis genom validering.
Att individuellt mäta och debitera för varmvatten (IMD) ger poäng i Svanenmärkningen av fastigheter.
För att bli aktuell för Svanenmärkning måste flerbostadshus få minst 17 av 44 poäng. Poängen delas ut efter kvalifikation enligt ett antal kriterier, som bland annat omfattar energiförbrukning, materialval, byggnadssätt och återvinning. Individuell mätning av tappvarmvatten är ett av kriterierna och ger 1 poäng om det uppfylls. Villkoret är att de boende kan se sin förbrukning dygnsvis.

Upptäck avvikande temperaturer

Hantera frågor från boende snabbt och optimera värmesystemet genom att styra lägenheternas innetemperatur. En av de vanligaste felanmälningarna är att lägenheter är antingen för varm eller för kall, särskilt under vintertid. Genom att kontinuerligt mäta temperaturen kan fastighetsägaren snabbt se faktisk temperatur och luftfuktighet och ge svar på om värden ligger utanför de acceptabla gränserna.
Temperaturvärdena kan även kopplas till styrsystemet och användas för att optimera värmanvändningen och göra fastigheten så energieffektiv som möjligt.

Fördela kostnader rättvist, baserat på förbrukning.

Variationerna är ofta stora när det gäller vattenanvändning och el i lägenheter i en fastighet. Infometric möjliggör för lägenhetsinnehavare att själva ta ansvar för och påverka sin energikostnad. Förbrukningen av el och varmvatten sänks nästan alltid när brukarna faktureras för sin faktiska förbrukning, det visar flera studier.

Koppla energidata till andra system

Vi integrerar informationen till andra fastighetsnära IT-system. Den snabba och breda digitalisering av fastighetsbeståndet gör att utbudet av IT-system ökar. DEt ställer högre krav på samverkan mellan systemen. Med Infometrics lösning kan data integreras in i andra system, genom API:er och moderna gränssnitt.

Kontakta oss

Är du fastighetsägare och vill veta mer?

  Läs mer om våra tjänster

  En person håller i en penna och läser ett papper

  Individuell mätning och debitering (IMD)

  Lönsam och hållbar investering

  Infometric erbjuder system för IMD – individuell mätning och debitering – av el, vattenmätning, värme och laddplatser. Med IMD betalar varje lägenhetsinnehavare samt lokalerna i ett flerbostadshus för sin egen faktiska energiförbrukning.

  En skärm som visar ett Smart home system

  Temperaturmätning och styrsystem

  Upptäck avvikande temperaturer.

  I en fastighet är spannet när det gäller medeltemperaturen ofta ganska stort.Genom att mäta temperaturen i lägenheterna kan oftast medeltemperaturen sänkas. Det resulterar vanligen i att värmekostnaderna kan sänkas med 5–10 procent.

  En svart elbil som laddar

  Laddstolpar

  Smart debitering och tidstariffer

  Vi på Infometric erbjuder ett smart system för att mäta och debitera förbrukningen i laddstolpar i en bostadsrättsförening.

  Kundreferenser

  Riksbyggen

  Riksbyggen

  Samarbetar vad gäller IMD (individuell mätning och debitering) och har ett ramavtal med Infometric.

  Läs mer
  Kumla bostäder

  Kumla bostäder

  Varm- och kallvatten och temperatur

  Läs mer
  Uddevallahem

  Uddevallahem

  Är ett allmännyttigt bostadsföretag som via sitt inköpsorgan HBV gjort en upphandling för att hitta en leverantör som kan läsa av alla vattenmätare och tillhandahålla mätvärden i en databas. Infometric vann upphandlingen.

  Läs mer
  Fastighets AB L E Lundberg

  Fastighets AB L E Lundberg

  Har valt Infometric som samarbetspartner för IMD (individuell mätning och debitering). Viktigt vid valet var ett system som fungerar att integrera med Lundbergs egna system. Dessutom måste både leveranser och hårdvara hålla hög kvalitet.

  Läs mer
  Se fler kundreferenser

  Så tycker våra kunder

  "Vi uppskattar Infometrics sätt att arbeta och den service vi får. Det är också en fördel för oss att det är en lokal aktör. Samarbetet fungerar helt enkelt mycket bra."

  - Per-Anders Forsgren, vd, Mediator, Mediator

  "Kontaktpersonerna på Infometric som vi har att göra med är mycket bra. De är tekniskt kunniga, åter-kommer alltid direkt samt håller tider, vilket är viktigt för oss."

  - Andreas Skälegård, energi-och installationssamordnare, Uddevallahem, Uddevallahem

  "Infometric är en seriös och bra aktör som vi kan lita på. De ställer alltid upp när vi ringer."

  - Göran Danling, Affärs- och verksamhetsutvecklare, Riksbyggen, Riksbyggen

  "När Infometric visade upp webbtjänsten Panorama blev jag alldeles lyrisk, ett system som samlar data om allt från varmvattenanvändning och ventilation till temperaturer i enskilda lägenheter. Allt var lätttillgängligt via överskådliga presentationer i ett webbgränssnitt."

  - Robert Astrologa, projektledare på Besqab, Besqab