30 oktober 2023

Att driftsätta mätsystem från Infometric är enkelt med Infometrics app ”Installera”. Med appen blir driftsättningen effektiv, smidig och korrekt samtidigt som installatören slipper pappersarbete.

Det finns flera fördelar med att använda appen vid driftsättning:
1. Slipp onödigt pappersarbete. Med appen kopplas mätarna direkt till lägenhet, plats eller lokal, helt digitalt.
2. Effektivt och smidigt i fält. Det är lätt att använda mobilen ute i fält eller i byggprojektet. Det är dessutom en stor tidsbesparare i driftsättningen.
3. Säkerställ att det blir korrekt. Med appen kan man scanna in serienummer eller QR-koder för att säkerställa och verifiera att mätpunkter direkt blir korrekt kopplade.

Så här fungerar det:

Inför projektet: Infometric blir tilldelad en lägenhetslista från byggherre. Den innehåller lägenhetsnummer, lantmäteriets nummer (siffror kopplas från egenkontrollen till export-ID) samt gatuadress. Efter att system och mätare har utlevererats till vald leveransadress och installerats korrekt på plats kan driftsättningen startas.

Under projektet: Infometric tilldelar en personlig inloggning som är förkonfigurerad med de mätare som ska driftsättas. Detta kan vara samtliga mätare i projektet eller endast en del av projektet. Mätarna driftsätts med appen som är synkroniserad med Infometrics system.

Avslutning av projektet: När mätaren är driftsatt genom appen verifieras detta genom att den är korrekt kopplad och att det inte finns några dubbletter samt att all indata är korrekt. Vid en lyckad avslutning på projektet skickas ett anläggningsintyg som vanligt.

Appen är kostnadsfri och finns att ladda ner för både iPhone och Android. (länk)


Kontakta vår leveransavdelning om du vill veta mer om appen:
08-594 775 42