12 november 2021

posts

Investeringen i en solcellsanläggning maximeras om bostadsrättsföreningen också installerar Infometrics populära tjänst Gemensam el. Utan den kan solelen bara användas till fastighetselen och inte av de boende.

Allt fler bostadsrättsföreningar står inför att installera solcellsanläggningar. Det är såklart goda nyheter. Men visste ni att solelen bara kan nyttjas av de boende om föreningen också har Gemensam el?
Se vår nya video här nedan som förklarar hur det hänger ihop. 

Utan Gemensam el kan solelen bara nyttjas till föreningens fastighetssel – till hissar, belysning i trapphus, tvättstugor och så vidare. Sannolikt kommer därför den nya solcellsanläggningen då producera ett överskott av el. De är el som måste säljas tillbaka till elleverantören till ett lågt pris, för att sedan köpas tillbaka av föreningen till ett betydligt högre pris.

 

Med Gemensam el ersätts alla privata elabonnemang i föreningen med ett gemensamt abonnemang som föreningen står för. Alla delar på fastighetens elabonnamang och faktureras för sin faktiska förbrukning. Bara då blir det tekniskt möjligt för de boende i föreningen att också dra nytta av den egenproducerade solelen. Föreningen slipper sälja den el som den egna anläggningen producerat

Med Gemensam El kan ni halvera återbetalningstiden för en solcellsanläggning.
Därför hör Gemensam El och solel ihop i en bostadsrättsförening.

Läs mer om Gemensam el och anmäl ert intresse på Infometrics hemsida. 

Fungerar inte videospelaren här ovan? Klicka här för att se videon.