21 oktober 2021

Välkommen att besöka Infometric på Fastighetsmässan i Kista 24–25 november. Vi berättar bland annat hur brf:er kan spara el och pengar genom att mäta el, hur solcellsanläggningar blir mer lönsamma och ett smart sätt för boende att få laddkostnaden för sina elbilar på månadsavin.

Fastighetsbranschen är en bransch i förändring där trender som hållbarhet och digitalisering påverkar såväl samhälle som fastighetsföretag. Fastighetsägare ställs inför helt nya kundkrav, utmaningar och tillväxtmöjligheter. En utmaning och möjlighet är utan tvekan energibesparing, där vi under hösten sett rekordhöga elpriser. De flesta energibolag står också inför att införa effekttariffer, som gör det dyrare att förbruka el under de tider på dygnet då förbrukningen är som högst.

Gemensam el sparar pengar
Med den populära tjänsten Gemensam El hjälper Infometric bostadsrättsföreningar att spara pengar och samtidigt göra en insats för elnäten och miljön.

Med Gemensam el sägs samtliga privata elabonnemang upp och ersätts av ett fastighetabonnemang som föreningen står för. Därmed slipper de boende de fasta elavgifterna till nätägaren samt elleverantören och betalar bara den rörliga avgiften för sin faktiska förbrukning. 

Så blir solceller mer lönsamma
Kanske planerar ni som bostadsrättsförening att investera i solel? Det är en bra idé som blir ännu bättre om föreningen också har tjänsten Gemensam el. Lösningen förbättrar kalkylen och möjliggör för en större anläggning. Bara med Gemensam el blir det tekniskt möjligt för de boende att också dra nytta av den egenproducerade solelen, så att föreningen slipper sälja den el som den egna solcellsanläggningen producerat.

Ladda elbilen – få kostnaden på månadsavin
Samtidigt rullar elbilarna in på bred front. Självklart vill ägarna ladda sin elbil vid bostaden – även om de bor i lägenhet i en bostadsrättsförening. Vi på Infometric erbjuder ett smart system för att mäta och debitera förbrukningen i laddstolpar i en bostadsrättsförening. Vi kan hantera de olika elpriser som elbolagen tar ut under dygnet. Vi skapar ett underlag som förvaltaren kan debitera lägenhetsinnehavarna utifrån.

Kom till vår monter L:05 så berättar vi mer om Gemensam el, laddstolpar och lönsamma solcellsanläggningar.